Pengeskolen - tjen penge
  tjen penge      
 
 
   
Tjen penge
   
Investeringer
Valutahandel
Aktiehandel
Ejendomsinvestering
Andre investeringer
Investering i guld
Sparetips
   
Spar penge
Elregning
Telefonregning
Varmeregning
Lån & Gæld
   
Lån penge
Banklån
Billige lån
Forbrugslån
Gæld
Gældssanering
Hurtige lån
Forældelse af gæld
SU lån
Indlån & renter
   
Børneopsparing
Lønkonto
Opsparing
Pension
   
Pensionsopsparing
Pension&investering
Offentlige ydelser
   
Sociale ydelser
Ekstra tips
   
Sund økonomi
Bliv millionær
Hurtige penge
Ekstra penge
 
 
 
     
  Tjen penge
 
 

Spar på din varmeregning

Der findes mange måder at spare på din varmeregning. Den ene handler om boligens beskaffenhed, og den anden handler om din adfærd. Især det sidste er nemt at regulere.

Når det kommer til din adfærd, er det en god idé at føre nøje regnskab med dit energiforbrug. Du kan f.eks. føre logbog over dit forbrug af både varme, el og vand. På den måde kan du se, om der pludselig er store udsving i din varmeregning.

Adfærd:
1. Den normale temperatur i et hus bør ligge på mellem 19 og 21 grader. Ved at sætte rumtemperaturen ned med en enkelt grad, sparer du omkring 5 procent på varmeregningen. Det kan blive til mange tusinde kroner om året.

2. Det er godt at lufte ud i huset ofte, men med hensyn til varmeregningen, er det bedre at lufte ud kort, men intenst. På den måde når huset ikke at blive gennemkoldt, så opvarmningen skal begynde helt forfra.

3. Det er dyrt at varme vand. Udskift brusehovedet med en sparebruser. Det kan spare op til 50% på det varme vand.

radiator Hjemmets varmeinstallationer er ikke nødvendigs længere de mest effektive. Det kan betale sig at kigge dem efter og måske udskifte for at spare mange penge i det lange løb

Bygning:
1. Varmen stiger til vejrs og kan derfor nemt forsvinde op igennem loftet. Derfor er det vigtigt, at loftet er grundigt isoleret. Ofte er loft-isoleringen mangelfuld og kan relativt nemt forøges med stor effekt på varmeregningen.

2. Hvis du har hulmur, der ikke er isoleret, kan det ofte betale sig at isolere dette hulrum.

3. Vinduerne er et af de mest oplagt steder at sætte ind. I gamle ejendomme er vinduerne ofte så dårlige, at man kan se et stearinlys blafre, når det står i vindueskarmen, fordi blæsten trænger ind. Det er dog vigtigt at huske, at gamle vinduer ikke nødvendigvis er dårlige, fordi de er gamle. De trænger måske bare til at slibes og males. Har du derimod udtjente termoruder, kan det betale sig at udskifte med nye energiruder, hvor isoleringseffekten kan være op mod fire gange bedre.

4. Endelig kan det betale sig at kigge en ekstra gang på fyret. Efter 10-15 år falder fyrets effektivitet, og man bør overveje at skifte til et moderne fyr.

Varmeregulering:
1. Der er ingen grund til, at alle værelser er fuldt opvarmede om natten, hvor du alligevel gemmer dig under den varme dyne. Mange fyr har mulighed for varmesænkning i nattetimerne, og ofte opdager du slet ikke, at temperaturen ændrer sig. Ud over, at din varmeregning falder.

2. Klimaanlæg er lidt mere avanceret end nattesænkning. Klimaanlægget tager højde for temperaturen udendørs og tilpasser fyrets forbrug derefter.

Endelig kan du overveje alternative energikilder for at spare på energien. Det kan for eksempel være solceller eller biobrændsel. Disse metoder er dog stadig så dyre, at besparelserne først viser sig i det lange løb. Du kan læse mere om varmeregningen på energitjenesten.dk

 
Mange termostater skal "motioneres", når kulden sætter ind. De små stifter risikerer nemlig at sætte sig fast med tiden. Skru selve termostathætten af og tjek, om den lille metalstift bevæger sig ubesværet. Hvis stiften sidder fast, kan du prøve at lirke forsigtigt i den. Hvis du er usikker, bør du kontakte en fagmand.
 
    
 
 
   
   
Investering i ure
Investering antikviteter
Investering i vin
Investering i møbler
Investering i kunst
 
 
 
 
Det er dyrt at varme vand op – et karbad bruger op til 180 liter vand. Et brusebad, med sparebruser, bruger kun cirka 10 liter vand i minuttet. Du kan også spare mellem 5-20 procent på varmen, hvis temperaturen reguleres i forhold til tid og udendørstemperatur. Der findes forskellige former for automatik, der styrer forbruget, uden at du selv skal huske at skrue op og ned for varmen.
 
 
 
 
Hver opmærksom på, at regler og love ofte bliver ændret. Vi gør meget for at opdatere siden, men du skal altid dobbelttjekke, hvis du vil være sikker på, at regler om for eksempel SU, gældssanering etc. er som beskrevet.
 
 
 
 
  Design By : Revolute Soft Solution