pengeskolen - tjen penge
  tjen penge      
 
 
   
Tjen penge
   
Investeringer
Valutahandel
Aktiehandel
Ejendomsinvestering
Andre investeringer
Investering i guld
Sparetips
   
Spar penge
Elregning
Telefonregning
Varmeregning
Lån & Gæld
   
Lån penge
Banklån
Billige lån
Forbrugslån
Gæld
Gældssanering
Hurtige lån
Forældelse af gæld
SU lån
Indlån & renter
   
Børneopsparing
Lønkonto
Opsparing
Pension
   
Pensionsopsparing
Pension&investering
Offentlige ydelser
   
Sociale ydelser
Ekstra tips
   
Sund økonomi
Bliv millionær
Hurtige penge
Ekstra penge
 
 
 
     
  Tjen penge
 
 

Overblik: Sociale ydelser

I Danmark findes en række lang sociale ydelser, der kan gøre dit liv lettere. Mange mennesker ved ikke, at de er berettiget til sociale ydelser, og på den måde kan de gå glip af lette penge.

De sociale ydelser er skabt, så du bedre kan klare din økonomi i hverdagen. Den kan komme i form af for eksempel løbende indskud, fripladser og rabatter. Men den kan også komme som hjælp til service i dagligdagen til ældre eller fysisk og psykisk handicappede.

Her er en oversigt (der kan forekomme nye regler i forhold til denne liste):

Kontakthjælp
Du kan få kontanthjælp, hvis du har problemer med at forsøge din familie eller dig selv – for eksempel ved langvarig sygdom, tab af forsøger eller ved skilsmisse. Kontanthjælp er fast månedlig ydelse, som er skattepligtig. Kontakt din kommune for at ansøge om kontanthjælp.

Starthjælp
Starthjælp er offentlig overførselsindkomst til personer, som er indvandret til Danmark efter 1. juli 2002. Man kan få starthjælp, hvis man er indvandret og ikke er i stand til at forsørge sig selv og sin husstand. Disse sociale ydelser kan komme i betragtning ved arbejdsløshed, sygdom, graviditet og fødsel, separation eller skilsmisse

Revalidering
Revalidering er en ydelse, der henvender sig til mennesker, der har mistet deres job af psykiske, fysiske, eller sociale årsager. Meningen med hjælpen er, at modtageren skal tilbage på arbejdsmarkedet. Kontakt din kommune for at ansøge om revalidering.

Børnefamilieydelser/ Børnebidrag / Børnetilskud
Børnefamilieydelse kaldes også børnechecken og gives til alle forældre med forsørgelsespligt over for børn under 18 år får. Børnebidrag er sociale ydelser, der betales til forsørgelse af børn efter for eksempel skilsmisse. Børnetilskud er en ydelse, der gives til for eksempel enlige forsørgere eller forældre med ekstra store udgifter – for eksempel i forbindelse med tvillinger.

Supplerende pensionsydelse (ældrechecken)
Ældrechecken – også kaldet den "supplerende pensionsydelse" - er et ekstra tilskud, der kan gives til folkepensionister uden mange penge. Ydelsen er afhængig af ens formue.

Boligstøtte
Boligstøtte er sociale ydelser, der dækker over: Boligsikring, der er hjælp til at betale husleje, hvis man er medlem af en almennyttig andelsboligforening eller bor til leje. Boligydelse, der er økonomisk hjælp til pensionister med henblik på husleje og boligudgifter. Beboerindskudslån, der er et lån, som kommunen tilbyder til indskud i almennyttige boliger, for eksempel lejligheder/enkeltværelser.

Tilskud til transport
Der ydes tilskud til transport, hvis man er pensionist eller lider af svær sygdom eller handicap. Der kan også ydes tilskud, hvis man har meget dårlig økonomi.

Særlig økonomisk støtte kan tillige gives til:
Privat børnepasning
Lån til boligindskud
Begravelser

Kontakt din kommune for mere og opdateret information om de enkelte sociale ydelser eller besøg borger.dk

 
De sociale ydelser er grundlæggende skabt til folk, der har svært ved selv at betale. Årsagerne kan være mange.
 
 
 
 
   
   
Investering i ure
Investering antikviteter
Investering i vin
Investering i møbler
Investering i kunst
 
 
 
 
Kommunen har det fulde overblik over, hvilke ydelser du kan have glæde af.
 
 
 
 
Hver opmærksom på, at regler og love ofte bliver ændret. Vi gør meget for at opdatere siden, men du skal altid dobbelttjekke, hvis du vil være sikker på, at regler om for eksempel SU, gældssanering etc. er som beskrevet.
 
 
 
 
  Design By : Revolute Soft Solution