Pengeskolen - tjen penge
  tjen penge      
 
 
   
Tjen penge
   
Investeringer
Valutahandel
Aktiehandel
Ejendomsinvestering
Andre investeringer
Investering i guld
Sparetips
   
Spar penge
Elregning
Telefonregning
Varmeregning
Lån & Gæld
   
Lån penge
Banklån
Billige lån
Forbrugslån
Gæld
Gældssanering
Hurtige lån
Forældelse af gæld
SU lån
Indlån & renter
   
Børneopsparing
Lønkonto
Opsparing
Pension
   
Pensionsopsparing
Pension&investering
Offentlige ydelser
   
Sociale ydelser
Ekstra tips
   
Sund økonomi
Bliv millionær
Hurtige penge
Ekstra penge
 
 
 
     
  Tjen penge
 
 

Spar penge på din elregning

Det er ingen sag at slukke for lyset, når man går ud af et rum, men der findes mange andre og endnu bedre måder at spare på din elregning. Samtidig med, at du sparer på strømmen, hjælper du også med til at forbedre miljøet. Så der er mange gode grund til at lette din elregning.

1. Skift elselskab: Elmarkedet blev givet helt frit fra 2005, og herefter har alle fået ret til frit at vælge blandt de energi-leverandører, som dækker det område, man bor i. På hjemmesiden elpristavlen.dk kan du se, om du med fordel kan skifte elselskab eller måske presse dit nuværende elselskab ned i pris. Der er sjældent de helt store penge at tjene, men til gengæld er det lynhurtigt at skifte elselskab, og med et forbrug på 5000 KWh om året, kan du let spare omkring 500 kroner.

2. Brug tænd og sluk-ur og elspareskinne: Hos flere elselskaber kan du låne et såkaldt ”spar-o-meter”. Det kan du tilslutte de forskellige elektroniske apparater i hjemmet og dermed tjekke, hvor meget strøm de bruger, når de står på stand-by. Ofte bliver man overrasket. Når du har gennemført testen kan for eksempel købe et tænd-og-sluk-ur, der automatisk tænder og slukker apparaterne, når det passer dig. Du kan også købe en såkaldte elspare-skinne, der for eksempel kan tilsluttes computer og tv. Det betyder, at øvrige apparater såsom video, dvd, printer og scanner kun tænder, når fjernsynet eller computeren er tændt.

Få tricks kan betyde store gevinster på din elregning. En gennemsnitlige dansker kan spare 900 kroner om måneden på elregningen bare ved at følge gængse råd.

3. Skift til energisparepærer: Gamle elpærere er strømslugere. Hvis en pære er tændt 3 timer dagligt, bliver den årlige besparelse ca. 70 kr. for hver eneste glødepære, man udskifter med en anbefalet A-pære. Hvis alle danskere udskiftede syv elpære i huset med sparepærer, ville familierne i Danmark tilsammen spare en milliard kroner om året.

4. Køb energirigtige produkter: Store fladskærme er populære, men mange af dem bruger tre gange så meget energi som de gamle apparater. Når du køber et nyt produkt til dit hjem, bør du tjekke, hvor meget energi det bruger. Selv små apparater såsom DVD-afspillere kan fråse med energien. Ud af 14 DVD- og hardiskoptagere som forbrugerbladet TÆNK testede i 2008, brugte 10 for meget energi i forhold til det anbefalede. Hos elsparefonden.dk kan du læse mere om, hvad de enkelte produkter bør forbruge.

5. Spar på de største energifrådsere: Der er mange penge at spare på din elregning, hvis du bruger visse af hjemmets apparater med omtanke. Her er en liste over de største energisyndere:

A. Elgulv-varme (Ved forkert installering kan det forbruge for op mod 10.000 kroner om året).

B. Espressomaskine (På visse maskiner koster det over 2 kroner at lave en kop kaffe)

C. Spilkonsol (den nye generation af spilkonsoller Xbox 360 og Playstation 3 bruger meget strøm. Lader man dem stå tændt, løber det op i 2000-3000 kr. om året)

D. Akvarium (et varmelegeme i et akvarium kan bruge for op mod 2000 kroner om året)

E. Plasma-tv (de store fladskærme kan nemt bruge energi for op mod 3000 kroner om året)

Ifølge avisen 24timers beregninger kan den gennemsnitlige dansker skære 900 kroner månedligt på elforbruget og ligeledes 1000 kroner på vandet. Alt sammen ved at følge spareråd på området.

 
Vedvarende strøm fra for eksempel vindmøller indgår allerede i den danske strømforsyning. Hvis du vil sikre dig, at du KUN får vedvarende strøm, kan du henvende dig til dit elselskab. El fra vedvarende kilder producerer mindre CO2, end strøm fra for eksempel kulværker.
 
    
 
 
   
   
Investering i ure
Investering antikviteter
Investering i vin
Investering i møbler
Investering i kunst
 
 
 
 
At spare på strømmen er en af de nemmeste måder at spare penge. De fleste husstande kan umiddelbart spare 10-20 procent bare ved at ændre vaner. Det gælder om at slukke alt lyset, når man forlader et rum og sørge for, at alle apparater er slukket helt, når de ikke bruges. Samtidig skal man sørge for, at alle hvidvarer har energimærke A.
tjen penge
 
 
 
 
Hver opmærksom på, at regler og love ofte bliver ændret. Vi gør meget for at opdatere siden, men du skal altid dobbelttjekke, hvis du vil være sikker på, at regler om for eksempel SU, gældssanering etc. er som beskrevet.
 
 
 
 
  Design By : Revolute Soft Solution