Pengeskolen - tjen penge
  tjen penge      
 
 
   
Tjen penge
   
Investeringer
Valutahandel
Aktiehandel
Ejendomsinvestering
Andre investeringer
Investering i guld
Sparetips
   
Spar penge
Elregning
Telefonregning
Varmeregning
Lån & Gæld
   
Lån penge
Banklån
Billige lån
Forbrugslån
Gæld
Gældssanering
Hurtige lån
Forældelse af gæld
SU lån
Indlån & renter
   
Børneopsparing
Lønkonto
Opsparing
Pension
   
Pensionsopsparing
Pension&investering
Offentlige ydelser
   
Sociale ydelser
Ekstra tips
   
Sund økonomi
Bliv millionær
Hurtige penge
Ekstra penge
 
 
 
     
  Tjen penge
 
 

Alternative investeringer

Hvis man er kørt træt i aktier, obligationer og valutahandel kan det være charmerende at foretage alternative investeringer i for eksempel kunst, vin eller møbler. Man skal dog kun gøre det, hvis man har en passion for investeringsobjekterne, for det er særdeles vanskeligt at tjene penge på det. Medierne underholder ofte med mennesker, der for eksempel har købt et maleri i 1950’erne for få hundrede kroner, men nu pludselig opdager, at billedet er mange hundredetusinde værd.

Den slags historier er dog i virkeligheden ekstremt sjældne. Reelt er transaktionsomkostningerne på den type investeringer vanvittige i forhold til for eksempel aktier, og man skal samtidig være meget heldig og meget vidende.

Hvis man ikke har forstand på kunst eller antikviteter, kan det være vanskeligt at vurdere ægthed og priser. Men for kendere kan det være en spændende passion.

Hvis man sælger en kunstgenstand på auktion skal man først og fremmest trække fem procent af salgssummen fra, hvis skaberen ikke har været død i mindst 70 år. Disse penge går til kunstneren eller hans arvinger. Hvis man for eksempel sætter et billede på auktion, koster det dig yderligere 35-40 procent af hammerslagsprisen. Det skyldes, at både køber og sælger skal have salær, og at der også skal betales moms.

Det er overordentlig svært at vurdere stemninger og modeluner inden for kunstverdenen – især, hvis man ikke har forstand på det. For få år siden var bestemte antikviteter mange penge værd, men i dag er de næsten usælgelig. Sådan går det også med kunstværker.

Elsker man kunst, ure og vin kan det dog være en virkelig sjov hobby at investere. På den måde kan man også være ligeglad, hvis prisen ikke stiger. For man elsker jo kunstværket eller uret for dets egen skyld og ikke nødvendigvis, fordi det er penge værd.

 
Logikken ved at investere i vin er simpel: Der produceres et bestemt antal flasker af en unik årgang vin. De fleste købere drikker vinen, men enkelte beholder den, og dermed stiger prisen.
 
 
 
 
   
   
Investering i ure
Investering antikviteter
Investering i vin
Investering i møbler
Investering i kunst
 
 
 
 
For begyndere kan det være interessant at følge auktioner på nettet via computeren. Derved får man et indtryk af, hvordan priserne udvikler sig.
 
 
 
 
Hver opmærksom på, at regler og love ofte bliver ændret. Vi gør meget for at opdatere siden, men du skal altid dobbelttjekke, hvis du vil være sikker på, at regler om for eksempel SU, gældssanering etc. er som beskrevet.
 
 
 
 
  Design By : Revolute Soft Solution